SD II

Martijn Serlie, 13-09-2009

Hi Lex
Niet normaal meer wat een sound zeg!!
Over de Vox AC30 klinkt de SD II echt fantastisch, niet meer normaal.

Keep up the good work!!!

-Martijn-

SD II

Tomi Kuusisto (Finland) 11-08-2009

Hi Lex, I have now tested the pedal couple of hours and 3 words: It is great !!! It is even hard to compare the SuperDriveII to some other pedal while it is so different than the other ones. It is like putting a new amp between the gt and the, Super amp ;o)
What I like the most is the distortion which is great also in low volumes, but also the eq section is great. I am not able to get a bad sound out of it, especially when I can turn the Bass on full and it still isn't boomy and it repeats the notes clearly. There is also possibility to boost so hugh amount of volume that I can probably blow the speakers away ;o)
But it sounds great when pushed the power amp nicely and then add CH1 for great SRV and Jimi kind of Tones, and to solos long and lasting CH2. Just great Lex !!

I am waiting for my other -67 Super amp which I just bought, so I can start to dig the SDII seriously with running those two amps together. I will send you some clips as soon I am able to record those. Thanks again and keep up the great work Lex ;o)

-Tomi-

SD II

Ruben Hoeke 04-08-2009


Heb reeds vele optredens plezier beleefd aan de 1e versie van de SuperDrive.
Normaal gesproken wissel ik snel van pedalen, maar de SD is nooit uit mijn pedalenbak geweest. Tenzij Lex belde dat-ie weer iets had gevonden wat ik ‘echt eens moest proberen!’

Mijn setup is veranderd en ook de Superdrive is veranderd in ‘versie II’. Ik zocht naar minder compressie, een opener geluid, maar met behoud van warmte, gain en vooral dat ‘smeer-geluid’ van boventonen.

Al mijn andere overdrive pedalen zijn reeds de deur uit;)

De Superdrive II is nog muzikaler dan de eerste versie. Hij is nu zo fijn ‘getweaked’ dat er geen verschil meer is t.o.v een volwaardige buizenversterker. Die, volgens mij dan, pas pas echt lekker klinken als ze hard staan. Tegenwoordig zijn er nog weinig tenten waar je een 100 watter open kunt gooien. Het kan wel, maar dan heb je bijvoorbeeld een loadbox nodig. Echter de 2e versie van de SuperDrive klinkt vol en dynamisch op zowel hoog als laag volume. Meer dan genoeg gain ‘on tap’ en een zeer open, helder geluid. De 2e versie kan je ook gebruiken als een soort luxe buizen booster om je versterker net die extra trap te geven. Ook op clean afgestelde versterkers klinkt het gewoon te gek. Geen loadbox meer nodig. Dit is beter.

Goed gedaan Lex!

-Ruben-

SD II

Robert Geels, 29-06-2009

Hoi Lex,
Gisteravond voor 't eerst de SuperDrive II geprobeerd...... Ik ben niet religieus, maar ben toch maar even voor de SDII door mijn knietjes gegaan...TX !!!!

-Robert-

SD II

Jeroen Venema, 30-05-2009

Mijn setup: Fender Twin -> Korg DT10 Tuner -> Vox Wah -> Lex Bos Superdrive II, Fender '92 am std. strat
Haar custom build baby blue (over sunburst) strat (slight relic) met voodoo pu's

Heb de Superdrive II nu enkele weken in huis en na uitgebreide testdrives, gisteren voor het eerst live (www.blues-avenue.com).
Even wennen natuurlijk en hier en daar nog een beetje tweaken, maar dan... kippevel en jaloerse/verbaasde blikken van collega gitaristen.
Helemaal te gek en heel veelzijdig, ik gebruik het eerste kanaal voor de slagpartijen. Gain heb ik dan op ca. 13u, bas op 9u (anders iets te overheersend), treble en mid op ca 13u. Met de volumepot en pu's van de gitaren heb ik dan een soundrange onder handbereik van clean tot stevige srv en blues-rock, helemaal top. Geen wirwar aan pedalen, boosters etc etc, lekker simpel. Kanaal 2 gebruik ik m.n. voor wat extra gain en volume voor solo's, gain op ca. 15u andere controls vrijwel op 12.30u.

Na vele 'experimenten' met exotische pedalen en versterkers heb ik nu een basis setup waarover ik heel tevreden ben, heel veelzijdig is en waarmee ik ook op matig volume een goede sound ter beschikking heb. Het grootste verschil met andere pedalen die ik hiervoor gebruikte (o.a. Boss Blues drivers, Maxon OD 808) is de dynamiek en 'levendigheid' van het geluid. Een vloeiende sound, bij andere pedalen wordt het al snel wat ik noem 'korrelig' bij hogere gain-instellingen. Heel aanslaggevoelig met veel 'punch' waardoor je bereik door het gebruik van de controls op je gitaar heel groot is en voor mij in een klap alle andere pedalen volledig overbodig zijn geworden. Wel gebruik ik een 'streepje' reverb van de Twin en uiteraard de Wah.

Verder is de Superdrive II gebouwd als een tank en geloof ik niet dat er snel iets mis mee zou kunnen zijn, in voorkomend geval ben ik 1000% overtuigd van de service die Lex kan leveren. Een vrachtwagen aan niet-goed-genoeg-bevonden pedalen en versterkers verder is mijn zoektocht hier definitief geeindigd! Ik wil Lex bedanken voor zijn service en het superplezierige contact!!

-Jeroen-

SD II

Erc van Tassel California


Lex, I just got done doing a thorough test drive of the Super Drive. I used my custom made, Mooretone 63 strat copy and my 91 Ibanez RG-550 with a George Lynch Duncan humbucker. The amp I used is my Goodsell Super 17 MK II, one of the hottest amps in the country currently. I wanted to see the different flavors you could get with both types of guitars. Let me just say wow, your pedal is what I thought...the most versatile pedal I have ever played! I've never played a pedal that can go from spanking blues to a growling overdrive all while maintaining the transparency that this pedal has!

My ears did not deceive me when I heard the sound bytes on YouTube! You have a winner here for sure and I am certainly proud to be the first owner of one of your pedals here in the states! A friend of mine owns Super Sound Music here where I live. You can see his site at www.supersoundmusic.com. He does tons of internet business with boutique pedals. I am going to take the pedal down to him for a listen as he is as much of an expert as there is in this country when it comes to equipment.

I'm sure he'll be as impressed as I am! You are to be commended for making such a top notch piece of equipment! I am thoroughly happy! Feel free to use any of my comments on your website! I'll be sure to do some sound clips when I get my studio put together at my new home.

-Eric-

SD II

Erwin van Ligten, 8-05-2009

Ik speel het liefst op pure traditionele vintage type gitaren Zoals Gibson 335, ES 295, div. Strats, Tele en Gretsch. En qua versterkers o.a. Fender blackface twin en bassman, Orange OR120, VOX AC 50 en een kleine WEM (6watt). Dit heeft niet alleen te maken met mijn voorkeur voor deze spullen maar ook vanwege de veelzijdige muziekstijlen die ik speel. De SuperDrive van Lex was daarbij een zeer welkome aanvulling die bij mijn stijl heel goed past.

Sinds augustus 2008 speel ik op de SuperDrive en ben ben er namelijk behoorlijk verslaafd geraakt en geniet elk optreden weer als ik em aantrap. Ook de leden van de band kicken als ie aangaat. Zelfs de buren vinden dat het goed klinkt :). Ik had kort daarna gevraagd om een tweede SD omdat ik met twee verschillende pedalen setups speel.

Vorige week ontving ik de tweede en hoorde dat deze tevens een nieuwe versie is (SuperDrive II) met minder gain en compressie. Lex vroeg me beiden goed te testen en aan te geven welke de beste is dan zou Lex voor mij de ander ook precies zo maken. Wel ... na testen bleek dat ik ze allebei erg goed vind. De SD II is ook te gek, en klinkt iets meer als een luxe (maar dan wel echte buizen) tubescreamer. Ik ben echt heel blij Lex met de SuperDrives, ben ook trots op jou dat je dit hebt gecreerd. TOP.

-Erwin-

SD II

Henkjan van der Hoek, januari 2009

Ik heb naast het maken van popmuziek 10 jaar in een Bigband gespeeld en daarnaast een jazzcombo. Ook in verschillende partybands gespeeld (o.a. Cartoon) en speel op dit moment in een disco/soul band Dow Jones en in een party band dat betekent veel verschillende stijlen.
Even een eerste bericht over de SuperDrive. Ik speel nu met een Blade gitaar in een Bogner versterker clean kanaal met daar tussen een Line6 M13 pedaal en in de loop daarvan de “Superdrive”. Zoals ik hem nu hem afgesteld kan ik overweg met de huidige twee kanalen van de Superdrive, daar ga ik voorlopig niets aan veranderen.
Maar nu even het geluid: Pure dynamiek reageert mooi op mijn aanslag en het “gilt”om zomaar te zeggen. Echt Super(drive) dus en dan te bedenken dat deze bak nog meer in petto heeft dat ik nog niet eens heb uitgeprobeerd. Heb ‘m nu dus afgesteld op mijn huidige repertoire met de bands waarin ik speel. En dat is super strak en dynamisch.

-Henkjan-

SD I

Frank van der Horst, 20-02-2008

De eerste keer dat ik Lex ontmoette is inmiddels meer dan twee jaar geleden, maar ik weet het nog goed. Van de zolder klonk een gitaargeluid dat zo groot en zo vol dynamiek, dat kon alleen van een buizenbak komen die redelijk open geschroefd stond. Maar het volume was beschaafd. Zat ie naar een concert te luisteren? Toen ik boven kwam zag ik waar dat geluid vandaan kwam: Lex op gitaar, een zelfgebouwde versterker en een prototype van de Superdrive. Vanaf die dag vraag ik me af waarom dit pedaal niet eerder uitgevonden is.

Setup: Fender Stratocaster met John Suhr V60 LP pickups, Lex Bos Superdrive channel 1 volume 13:00 gain 10:00, Marshall JCM 900.
Kanaal een van de Superdrive is superveelzijdig. Van een warm clean geluid met een vuil randje tot een volle overdrive. Met de gain op 10:00 kun je alle kanten op. Met redelijk wat bas klinkt de gitaar warm en sweet. Draai je iets van de bas er uit, dan wordt het geluid droger en bijteriger, maar met genoeg body.

Setup: Fender Stratocaster met John Suhr V60 LP pickups, Lex Bos Superdrive channel 2 volume 12:00 gain 16:00, Marshall JCM 900.
Aanvankelijk lijkt het of dit kanaal erg veel hoog heeft. Maar na wat experimenteren met de EQ en de tone potmeters op je gitaar wordt alles duidelijk. Dit is endless sustain en genoeg ballen om door de band heen te kunnen scheuren. Ook met veel overdrive blijft de dynamiek geweldig: elk detail in je aanslag blijft intact.

Ik speel nu een paar maanden met de Superdrive, maar het pedaal blijft me verbazen. Wat een veelzijdig ding! Van teder en breekbaar naar groot en schreeuwend. De Superdrive klinkt echt gedetailleerd en puur. En dat is wat ik het mooiste vind aan dit pedaal. De Superdrive is niet zomaar een bak met ruis. Het geluid van dit pedaal raakt je echt.

-Frank-

SD I

Sebastiaan Hoogenberg, Mei 2008

Mijn eerste ontmoeting met Lex kwam eigenlijk door het medium Marktplaats. Ondertussen geloof ik 4 jaar geleden.
Ik had een gitaar gekocht die omgebouwd was tot SRV gitaar er stonden stempels in waarvan ik niet wist van welk merk ze waren, dus ik een advertentie gezet en ik kreeg een mail van ene Lex Bos dus na wat heen en weer mailen heb ik een afspraak gemaakt met lex om de gitaar te bekijken.
Dus ik met gierende banden naar Groet ! En daar stond ik met mijn gitaar in de hand voor de deur van Lex. Eerst hebben we de gitaar bekeken en ondertussen zag ik al een versterker met de naam Lex Bos + een zwart kastje (toen nog het proto type) ook met Lex Bos erop. Dus nieuwsgierig als ik was vroeg ik wat dat allemaal was, en toen kreeg ik een demonstratie waar ik echt even bij moest slikken ik kon mijn oren niet geloven het enigste wat ik dacht was WOW!! Vanaf dat moment wist ik dat het iets heel speciaals was, zoveel dynamiek ! Een geluid die op laag volume ook helemaal te gek klonk.


Die avond dat ik wegging kon ik alleen nog maar aan dat geluid denken en vond mijn geluid thuis echt opeens bagger. Ik de stoute schoenen aangetrokken en voorzichtig gaan vragen of Lex er evt 1 wou bouwen/verkopen maar het gene wat ik niet wou horen kreeg ik helaas te horen Lex wist niet of hij er nog 1 wou bouwen maar zou er over nadenken. Na nog een aantal keer bij lex te zijn geweest en elke keer weer met open mond verbaast te zijn van het geluid wist ik het echt zeker dit is echt heel bijzonder!. Maar Lex was er nog steeds niet over uit of hij er 1 wou bouwen helaas.
Toen kwam er een hele andere wending ik vond namelijk de versterker die hij heeft ook zo super de CM 50/50, toen zij Lex misschien dat Jeroen hem evt weg wil doen omdat die hem niet veel gebruikte ivm andere muziekstijl. Dus Ik Jeroen gemaild en, ja!! hij wou hem idd evt wel wegdoen! Dus na wat gemaild en gebeld te hebben een afspraak gemaakt en de versterker opgehaald + meteen een cabinet (marshall) Ik kan je vertellen dat ik bij het neerzetten thuis een vreugde dans door het huis heb gemaakt zo blij dat ik was en nu nog steeds ben!! Maar goed ik weer eens mailen met Lex en voor de grap gezegd nu ik jouw versterker gebruik hoort daar natuurlijk de ………SUPERDRIVE bij!
En het verlossende woord kwam na ongeveer een jaar dat we het er inderdaad maar eens over moesten hebben.

En een aantal weken na die mail stond de superdrive te pronken in mijn Pedalen bak ik heb sinds die dag echt het geluid wat ik altijd had willen hebben, elke dag als ik de spullen aanzet verschijnt er echt een grote glimlach, Met de spullen wat ik ervoor had was ik alleen maar bezig met pedaaltje zus, pedaaltje zo, ander versterker, Ik heb dit sinds die dag niet meer gehad, het enigste wat ik nog veranderd heb is mijn delay. Ik ben er bijna van overtuigd dat ik over 10 jaar nog de SuperDrive + versterker zal gebruiken als het na deze jaren nog geen dag verveeld, waarom dan wel over 10 jaar?
Ik speel met de volgende setup :
Lex Bos CM 50/50 Amp – Lex Bos SuperDrive – Boss delay dd-20 – reel echo dan electro- ernie ball volume pedal –electro harmonix chorus.
Gitaren : Tokai Springysound Stratocaster, Tokai ls-125f Les paul, Fender Telecaster 50’s classic, Vintage icon serie’s peter green uitvoering.
Ik heb de SuperDrive als volgt ingesteld G1 op 10 voor, Volume 1 op 5 over – G2 op 5 voor Volume 2 op 12 uur. Treble + mid op kwart voor, bas op kwart over bij alle 2 kanalen.


Over Lex zelf :
Lex is een man die de muziek in zijn hart heeft, hij is goud eerlijk en heeft een paar gouden handen zowel in het maken van versterkers/pedaal als het gitaar spelen want daar is hij ook een kei in en daarom en dat deel ik met de anderen denk ik dat het product zo super speciaal is geworden.

-Sebastiaan-

SD I

Jeroen van Twuijver

Ik ben een oud leerling van Lex en aan mij het geluk dat ik de ontwikkeling van het super pedaal van dichtbij heb mogen meemaken. 2 totaal van elkaar gescheiden kanalen geheel naar wens in te stellen aangaande volumes/gain en toonregeling, zowel geschikt voor enkelspoels als dubbelspoels elementen. Ik speel op een u.s.a. strat met “hot vintage noiseless” enkelspoels elementen en heb op de electronica een “grease bucket” gemonteerd om het scherpe hoog van het brug element te elimineren.

De Superdrive levert in mijn optiek de beste buizen oversturing die ik ooit uit een pedaal heb mogen ervaren, het is zelfs zo dat het pedaal het karakter produceert van een volledig buizen versterker die over de top staat te blazen het voordeel van de Superdrive is dat je hem niet hard hoeft te zetten om dat effect te krijgen.(eigenlijk is het geen pedaal maar een buizen versterker) Dus op lage volumes krijg je dezelfde ervaring. Heeeeeeeel veel gain aanwezig op kanaal 2 welke je niet volledig nodig hebt echter het idee dat er meer in zit is lekker en zorgt voor een hele vette volle sound zeker met power chords. Heerlijke natuurlijke buizen compressie zeker hoorbaar op kanaal 2. Het eerste kanaal is werkelijk prachtig, hele natuurlijke buizen sound. Je kunt dus op kanaal 1 een heel mooi randje geven aan je geluid of de gain wat meer opendraaien en een vettere (Anouk) achtige sound mee maken. Je hoort gewoon dat er geen solid state componenten (IC's, opamps of dioden) in de signaalweg gemonteerd zitten, alles buis weerstand en condensator en Point to Point gewired en built like a tank. De meeste mensen die het pedaal willen zijn toch wel blues en rock georiënteerde gitaristen ik zit zelf in het professionele cover circuit en speel veel dance classics/ top 40 en de betere (glitter) rock van toen en nu. Tot voor kort speelde ik altijd op een buizen eindbak en in eerste instantie is het pedaal daar ook naar ontworpen, echter kom ik er nu achter dat de Superdrive ook op een modeling versterker vreselijk goed uit de verf komt.

Dat is onstaan uit de ontwikkeling dat mijn band zonder backline ging spelen, dus alles via "in ear" systemen zonder versterkers op het podium. Ik moest me toen gaan verdiepen in de digitale versterkers (geloof me ik viel echt van mijn geloof:)) Ik ben uiteindelijk op een “pod xt pro” terechtgekomen en waarachtig de Superdrive klinkt echt waaaanzinnig over een van de vooraf ingestelde cleane eindversterker presets. Dus ik wil de top 40 gitaristen die op deze manier werken laten zien dat dit echt een fantastisch pedaal is ook voor hun !!! Lex, dank voor al je inzet en tijd die je hebt gestopt in de ontwikkeling, ik weet wat je er allemaal voor hebt moeten doen……

-Jeroen-

SD I

Mark Honout, Juni 2008

Ik leerde Lex zo’n vijftien jaar geleden kennen als gitarist in missing link. Via de bassist kwam ik als zanger bij de band, ik speelde al een jaar of elf gitaar maar daar was reeds in voorzien en hoe! Lex kwam altijd met verassende muzikale vondsten en wist in mijn ogen en oren altijd met mathematische precisie de juiste snaar te raken. Hij kwam ook altijd met karrenvrachten apparatuur binnensjouwen: versterkers, cabinetten, gitaren, al dan niet kernenergie aangedreven door spraak aangestuurde pedalen…je kunt het zo gek niet verzinnen of Lex heeft het geprobeerd.
Na het uiteenvallen van de band hebben we elkaar nog wel eens gesproken maar zijn elkaar uiteindelijk uit het oog verloren totdat ik zijn naam af en toe op zag duiken in diverse gitaristenfora….er zit ergens een mannetje in Groet en die doet iets met buizen, schijnt wel goed te klinken…mijn interesse was gewekt! Net als de meeste gitaristen onder ons heb ik een klein fortuin uitgegeven aan allerlei kastjes die lang niet allemaal slecht waren maar meestal maar goed in één specifieke sound, en als ik dan eindelijk dacht dat ik de ultieme buizendoos had gevonden bleek de buis er bij wijze van spreken alleen voor de verlichting in te zitten.
Een mailtje en een telefoontje later zat ik bij Lex op zolder, omringd door allerlei versterkers, pedalen en geheimzinnige kastjes, in dat opzicht was er niet veel veranderd behalve dan dat Lex ze nu zelf in elkaar soldeerde. Ik heb zelf ook wel eens lopen knoeien met een zelfbouw buizenversterker ( doet het nog steeds! ) maar na de technische uitleg van Lex over het ontstaan, werking en problemen waarvoor hij zich gesteld zag tijdens de ontwikkeling van de SuperDrive was het mij duidelijk dat hier met liefde en toewijding iets moois was ontstaan.
Na wat spelen met de SuperDrive drong het tot mij door dat dit iets bijzonders was, ik kon het nog niet helemaal overzien maar de mogelijkheden en de hoge eisen die Lex zelf aan zijn spullen stelt indachtig was ik om, er móest er een komen. Binnen twee weken had Lex hem af, en toen begon het gedonder…

Allereerst de spullen: fender ’62 RI strat met EMG DG20 set, SuperDrive, BYOC tremolo, Danelectro analog delay en dat in een Blues Deluxe 1x12.
Mijn eerste indruk, goh, dat klinkt lang niet slecht, moest ik al snel bijstellen toen ik erachter kwam wat in mijn setup de sweet-spot was. Wat een wereldsound! Dit is het geluid dat je verwacht als je een goede buizenbak op z’n donder geeft! Duidelijk laag zonder modderig te worden, midpunch die als een heet mes door echte boter gaat en een sprankelend hoog dat geen zeer doet aan de oortjes. Terugdraaien van het volume op de gitaar zorgt voor een mooie opschoning van het geluid terwijl je toon gewoon overeind blijft. Het meest verrast was ik door de ongelooflijke dynamiek, de meeste overdrives tasten je geluid aan, dwz het maakt bijna niet uit welke gitaar je aansluit, ze klinken bijna allemaal als het pedaal. De SuperDrive echter niet, ieder nuance van je spel wordt feilloos doorgegeven, van bijna clean tot gillende boventonen, en dat slechts door de kracht van je aanslag…
Dit vereist wel enige gewenning, zeker als je zoals ik een slordige techniek hebt want je valt gewoon door de mand. Dit is echter tevens een van de sterkste punten van de Superdrive, je gaat er echt véél beter van spelen en je wordt in staat gesteld dingen te doen die je voorheen niet deed, en het klinkt allemaal geweldig goed. Als gitarist wil je het gevoel dat je hebt vertalen via je gitaar naar geluid, nee, naar emotie verpakt in een bepaalde sound en feel die jouw beleving uitdrukt…en dat is precies waartoe dit pedaal je in staat stelt.

Mijn instellingen: CH1 drive 13:00, vol. 13:00, treble 10:00, mid 10:00, bas 15:00
CH2 drive 14:00, vol. 13:00, treble 10:00, mid 10:00, bas 17:00


Over Lex,

Lex is een zeldzaam prettig persoon, wars van ego en andere onzindingen. Een afspraak is bij hem een afspraak. De liefde en toewijding die hij voelt ten aanzien van muziek steekt hij ook in het bouwen van de SuperDrive, iets daar van klinkt er naar mijn gevoel ook in door. Nooit te beroerd om een aanpassing naar jouw wens te doen of te zoeken naar een oplossing voor een probleem. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik mij vereerd voel dat hij voor mij zo’n toonmonster heeft willen maken. Lex…bedankt!

-Mark-

SD I

Henk Vlaar, 30-03-2008

In februari 2008 werd ik via via geattendeerd op de Superdrive van Lex Bos. Na de website bekeken te hebben was mijn interesse gewekt. Enerzijds spraken de Geluidssamples me aan, al realiseerde ik me dat ik wel het geluid via een computer gekleurd doorkomt, anderzijds was ik zeer gecharmeerd van de mogelijkheid om uit 1 overdrive pedaal een 2-tal geluiden te produceren. Geen gehannes tijdens optreden met tussentijds instellen van je geluid en ruimtebesparing in je pedalenbak, wat wil je nog meer? Na mail contact met Lex de stoute schoenen aangetrokken en naar Groet getogen om e.e.a. met eigen oren te aanschouwen. Na zo’n 2 uur bij Lex op zijn zolderatelier te hebben doorgebracht besloot ik tot aanschaf van de SD over te gaan. Ik was redelijk overtuigd van de meerwaarde voor mij van de SD en kon nauwelijks wachten met een uitgebreide testsessie van de SD op mijn eigen apparatuur en niet onbelangrijk, vrijuit experimenteren met de SD en mijn speelstijl.


Nu 1 maand genieten en 3 optredens met de SD verder, kan ik melden dat ik een heerlijk stuk gereedschap rijker geworden ben. Kanaal 1 is helemaal mijn kanaal. Een heerlijke oversturing van akoestisch/dynamisch clean tot een verassend brutale oversturing welke van begin tot eind zeer goed hanteerbaar blijft. Een ongelooflijk rijk, warm, vol, helder maar ook open geluid creëert de SD. Als ik het bijvoorbeeld vergelijk met mijn Ibanez Tube-screamer 808 (ook niet de minste) valt direct op dat het geluid van de SD op geen enkel punt van oversturing in elkaar gedrukt wordt maar juist de volle breedte van het geluidsspectrum blijft benutten. En dat voor oversturing! Ik vergeleek het met Lex al eens met een tuinslang welke water spuit. Draai je de kraan open dan stroomt er een mooie geleidelijke waterstraal uit. Knijp je echter het uiteinde gedeeltelijk dicht dan spuit het water wel ver maar ook onregelmatig en met een zeer smalle straal. Zo is het met de SD ook. Het geluid blijft breed en open.


Kanaal 2 biedt de mogelijkheid om eens behoorlijk over je nek te gaan. Waarschijnlijk heb ik dit in het verleden al genoeg gedaan waardoor ik nu constateer dat kanaal 2 voor mij niet HET kanaal is. Met Lex e.e.a. doorgesproken en een aantal modificaties (in mijn geval snel en kosteloos uitgevoerd) doorgevoerd. De oversturingsmogelijkheden van mijn kanaal 2 zijn nu vrijwel gelijk aan die van kanaal 1 maar door iets afwijkende componentwaarden heeft het kanaal toch een geheel eigen klankkarakteristiek behouden. Ik kan nu op beide kanalen datgene aan oversturing instellen wat ik voor slag en solo nodig heb. De uitkomsten van de modificaties hebben zowel mij als Lex verbaasd. Ik moet zeggen dat kanaal 2 nu een, zo mogelijk, nog mooier geluid produceert dan kanaal 1. Het viel me ook niet mee om Lex tot bedaren te brengen, hij bleef maar freaken in zijn atelier ?
De modificatie van kanaal 2 is voor mij DE aanpassing geweest waardoor de SD voor mij nu echt multifunctioneel is geworden, helemaal MIJN pedaal.
Voor de volledigheid nog even een opsomming van de apparatuur waarover ik speel.
- Marschall 2061X 20 watt top
- Marshall 2061 CX cabinet
- Fender superreverb ‘65
- Gibson Les Paul Custom

Misschien niet onbelangrijk om te vermelden, handel draait niet alleen om de centen en kwaliteit maar ook om de service. Ik heb op een bijzonder prettige manier in deze met Lex samengewerkt. Een fijn persoon die in staat is wensen van gitaristen in zijn product te realiseren. Het zal mij niets verbazen (zonder druk op de ketel te zetten Lex) als Lex in de toekomst met nog meer moois voor gitaristen op de proppen komt.

-Henk-

SD II

Craig Weiland, Michigan, 24-12-2009

Hi Lex,

Just fired up the SD and all I can say is WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Rich, musical sound out of the unit from the moment I engaged Ch. 1 using a Strat and Vibro-King with the controls set to what Matti uses. I knew it the minute I played the first notes with Ch. 1 engaged. 

I especially like it when when playing the E and B strings...all of the tone partials are there (low, middle and high) so you get a rich, chimey, overdriven sound. It's not shrill, raspy or tinny like I've heard with other pedals. 

And the low E hitting some power chords and Chuck Berry-style stuff. There's meat to the tone with a richness I just haven't heard elsewhere.

The sound is what I've been looking for...and I haven't even plugged in my tube tape echo unit yet.

Eric was right when he said this pedal will inspire...I literally just jammed along on my own for about 25 minutes before pulling myself away to send this e-mail. 

It has such a 3-D sound to it...a ringing, chiming, full-bodied sound that it's hard to put the guitar down. And just enough warm, saturation to the tone so that it sounds natural.

When I play Chuck Berry-style double stops (on the E & B strings) there is a dimension to the tone that I can best describe as 3-D. It's not two-dimensional, flat or pinched. It's just like I heard on the SRV You Tube demo where at :18 Matti hits a note on the high E and the note just blossoms...there's complexity to that tone and again all the tone partials are there. That tone catches my ear everytime I play it.

I also play piano but I haven't touched it in the past couple days because I can't put the guitar down!!! Damn you :)

Thanks again for letting me buy one. You've made my Xmas and beyond a very happy one

Thanks again...

 -Craig-

SD II

Vegar Grtidseth, Norway, 29-04-2010

Hello Lex!

 

There is a lot of weird stuff going on in the world,

but the strangest of them all has to be a chemical engineer, sitting in his home in the Netherlands building tube driven overdrive pedals that beats the crap out of everything else in the history of overdrive pedals.

 

Yes, the package has arrived. And oh, it is good.

 

So far I like everything about it.

The size that says "Yes, size does matter!"

The sound that says "Let's not change the color of an already great sound, no, let's just take it to the skies"

Everything has a really nice feel of quality. The pots feel really nice.

It's a extremely versatile pedal. You can get all sorts of sounds out of it using the tone controls.

I've owned a lot of overdrive pedals. Both vintage and new, tube driven and wannabe tube driven.

The Superdrive spits in their faces with its transparent, versatile sound.

This sound really is "the sound of tubes".

People who like the sound of American tubes will find their sound in this pedal.

You've done an amazing job Lex.

 

I know what I'm doing this weekend, that's for sure :)

 

Thank you!!

 

Best regards,


- Vegar -

SD II

 Shane Bruhn, Omaha, NE U.S.A., 14-10-2010

Hi Lex,


I received your Lex Bos Superdrive today and all I can say is wow! It makes my Bogner Shivas clean channel sound better driven than Bogners own overdrive channel. It is that good! Your pedal is killer sounding and is the best pedal I have ever heard period. I have tried all the high end American made overdrives,  and nothing touches your masterpiece! It transforms my Bogner amp into a beast, I love it!

                                                                                                                                                                Thanks Lex,  


- Shane -

SD II

 Sebastiaan Lunsingh Scheurleer, 30-10-2010

Hey Lex,


Ik heb de SuperDriveII thuis uitgebreid getest met mijn Pro Reverb en het klinkt allemaal prachtig, nog beter dan verwacht.

                                                                                                                                                                Dankjewel voor de gastvrijheid,  


- Sebastiaan -

SD II

 Jantje van der Wurff, 12-11-2010

Hoi Lex,


Ik ga jou naam veranderen in “REX” als zijnde de koning van de distortion. Ik geniet van de mogelijkheden, de subtiliteit en de warmte. Goud waard, zelfs op mijn kleine Fender Super Champ en mijn tele klinkt het fantastisch. Diepte en zeggingskracht, nog meer dan ik had durven hopen.

                                                                                                                                                                Dank, dank, dank,  


- Jantje -

SD II

Ivan Schilder, 11-11-2010

Beste Lex,


Ik vindt de SDII buitengewoon super. Over mijn 4*10” Fender Hotrod de Ville klinkt het fantastisch. De open warme sound is geweldig. De gitaar hoor je fantastisch door de scheur heen. Ook de aanslag gevoeligheid is geweldig. Ik heb gevonden wat ik zocht.

                                                                                                                                                                Ontzettend bedankt,  


- Ivan -

SD II

 Wim Happe, 27-11-2010 (deel 1)

Hoi Lex,


De SuperDrive II is Te Gek, puur, eerlijk, aanslag gevoelig ... in 1 woord “fenomenaal”.

                                                                                                                                                                Groeten,  


- Wim -

SD II

 Martin Krijgsman 17-12-2010

Hoi Lex,


Met de SuperDrive II over een Egnater top + cab gespeeld met een custom shop Tele.  Ook goed, ding kan gewoon niet fout gaan ...

                                                                                                                                                                


- Martin -

SD II

 Wim Happe, 18-12-2010 (deel 2)

Hoi Lex,


De SuperDrive II is zo waanzinnig goed dat ik alleen deze nog gebruik, mijn andere 7 hoogwaardige overdrive pedalen heb ik sinds de SuperDrive niet meer gebruikt.

                                                                                                                                                                Groeten,  


- Wim -

SD II

Zachariah Evans , Clearwater USA, 07-01-2011

Hi Lex,


The SD finally made it’s grand arrival. I’ve been toying with it for the past 20 minutes and I love it ! I’m really digging the higher gain, Channel 2 especially. My Matcheless Hotbox provides a really nice Voxy/Matchless type of overdrive but it isn’t the best for Gilmour type of higher gain leads ... Your SD really takes me there though. I’m going to keep tinkering with it, so I can find to really dial it in and I’ll get back to you with more feedback. So far so good!

                                                                                                                                                                Thank you so much Lex!,  


- Zach -

SD II

Zachariah Evans , Clearwater USA, 23-02-2011

Hi Lex,


Hi Lex! Great to hear from you!  Sorry I haven't gotten back to you. 


I have been extremely pleased with the SuperDrive.  It has so many different tones that it can make and I love it.  My Vox AC30 is in need of new tubes and I haven't gotten around to replacing them yet so I don't know how it sounds through that amp as of yet.  That is my favorite amp though and I can't wait to hear the SD with it (I'm gonna get Telefunken tubes for the amp)...  It should sound incredible.  I have primarily been using the SD through my 30 watt 6L6 based Gibson GA42 RVT amp that has original JBL D131's in it.  The amp is very similar to a Blackface Deluxe Reverb.  In case you didn't know, the D131 is the 25 watt version of the famed JBL D120F speaker (same cone).  These D131's, in my opinion, are the best speakers ever made for Fender, Two Rock, or Dumble style amps.  I would definitely say that the SD is capable of Dumble tones... especially the first channel.  The second channel can be very Dumble sounding too if the gain isn't cranked up all the way.  It really depends on the amp though.  I actually just got a Hiwatt Custom 50 yesterday (the combo version of the DR-504).  The Hiwatt loves pedals and it really sings with the SD.  As I told you before, I really like David Gilmour and I can get some serious Gilmour type of tones through the SD and Hiwatt. 


I have noticed that the "mid" controls are very responsive to the gain... meaning that the more "mid" I use, the more overdriven the sounds (almost like a treble booster at times).  It took a little while to tinker with the controls to really dial in the right tones because my amps are all different tonally (as well as my guitars).  I also just bought a 1972 Gibson 325, which is just like my 1970 Gibson 335 except that it has mini-humbuckers.  That might be my favorite guitar for your pedal.  I'm going to be buying a Keeley Compressor and a TC Electronics ND-1 Nova Delay pedal in the near future, and I can't wait to hear the SD with those pedals in the mix. 


I haven't been able to get the SD into Larry Carlton's hands... he only comes around every so often.  But next time he is around, I will definitely try my best to let him give it a rip.  Back to your original question about Dumble... I know there are alot of pedals that claim to be Dumble sounding like the Menatone Howie, Hermida Zendrive, Ethos Overdrive, and Okko Diablo (those are all awesome pedals) and that terminology gets thrown around alot since a Dumble is the Holy Grail of tone.  I think the SD can definitely be put into that category as well.  Like I said though, it really all depends on the amp and the guitar being used.  I believe that the SD can make almost any amp and guitar sound similar to a Dumble if it is dialed in right.  One of these days, when I have some time, I will make some videos of the SD with my various guitars and amps.  I'll put them on YouTube and send you the links when I get around to making the videos.  Thanks again for making the SD for me... it has served me well!  Take Care Lex...



- Zach -

SD II

Rob Geurts , Limburg, 04-03-2011

Hey Lex,


Ik ben dolgelukkig met mijn SDII. Dit is voor mij de beste aankoop van al mijn pedals ooit (waren er veel)

Ik heb van alles geprobeerd met de SDII en m'n gitaren klinken allemaal !!

Dit is de enige overdrive die ik heb of heb gehad die iedere amp z'n karakter laat behouden (ik gebruik nooit amps met een master). Op al mijn amps klinkt hij super, Divided By 13 amp, Fender Vibrolux '74 en Fender '57 Twin Amp (ook geprobeerd op de oude vox ac 30 van mijn collega gitarist die er ook van onder indruk was pfff wat klinkt ie !! was zijn reactie). Thx Lex voor de SDII


Groeten uit Beek ,


- Rob Geurts -

SD II

Frank de Jong, Medemblik, 23-03-2011

Hi Lex,

 

Gisteravond de SuperDrive gebruikt bij onze bandrepetitie, en het geluid is toch echt fenomenaal hoor! :-)). Prachtige driedimensionale sound die uitnodigt om te blijven spelen. Het is net of je de snaren ineens veel verder kunt opdrukken, alsof het spelen veel lichter en makkelijker gaat.

Het mooie is ook dat ik kanaal 1 prima kan gebruiken in nummers die ik voorheen altijd helemaal clean speelde. Gewoon iets minder hard aanslaan, de sound is dan prachtig terwijl het niet echt overstuurd of korrelig klinkt!

Tot zover deze ietwat korte update, maar ik wilde je dit niet onthouden :-)

 

Groeten uit Medemblik,


- Frank -

SD II

Jos Vinders, Eindhoven, 25-03-2011

Hallo Lex,


Ik heb nu al een aantal repetities met de Superdrive gespeeld en hij bevalt me uitstekend. Het is alsof ik er een tweede versterker bij heb (is eigenlijk ook zo natuurlijk). Ik kan hem mooi combineren met mijn Hook R 40 want die heeft een hele andere voicing op het leadkanaal. De Superdrive klinkt heel natuurlijk en open en vol dynamiek. Super! Komende weken ga ik hem verder uitproberen. Het duurt altijd een tijdje voordat je een apparaat door en door kent en goed weet in te zetten. Ik heb de toonregeling nu bijv. steeds neutraal staan (12u), maar merk dat m.n. de middle regeling erg van invloed is op het klankkarakter en m.n. ook de oversturing. Ik ben in ieder geval erg blij met de Superdrive!

Succes met het Amerikaanse avontuur!

 

Groeten,


- Jos -

SD II

Erik Bosschieter, Zaandam, 30-03-2011

Lex,


Hier even een berichtje van mij. Ik ben nou een paar dagen verder met de SD en ik moet zeggen ... het is een GEWELDIG kassie.

Wat mij opvalt is dat ik eigenlijk de EQ altijd neutraal heb staan (het kan een streepje schelen) op beide

kanalen. De gitaar blijft als zichzelf klinken, wat natuurlijk erg goed is!!! O ja, ook full gain op kanaal 2 klinkt het allemaal nog geweldig. Het valt mijn vriendin ook op dat als ik boven in mijn hok zit, dat de gitaar mooi helder klinkt .... en dan zit zij beneden.


Groeten uit Zaandam,

 


- Erik -

SD II

Mark Honout, Wieringermeer, 13-04-2011


verbazingwekkend apparaat toch hoor, zowel de mildere overdrive klanken als de high gain geluiden zijn domweg nóg beter geworden (na de laatste upgrade), zelfs bij vet akkoordenwerk blijft alles goed hoorbaar (ook je misperen !) echt heel goed Lex!.



- Mark -

SD III Final

Henk Schippers, IJmuiden, 24-11-2011


Ik heb gisteren opgetreden

Ik ben zeer tevreden met de SuperDrive III final. Je heb me helemaal gelukkig  

gemaakt. Zelfs de Fender relic klinkt als een huis. Lex bedankt, helemaal top.



- Henk -

SD IV

Steven Hill, Kansas City, 20-03-2012


"I never have had an overdrive with interactive volume and drive controls. I have had several tube overdrives, however, and this one blows them out of the water! The SuperDrive IV is amazing!

Thanks for updating and fixing this unit for me!



- Steven -

SD IV

Rob Winter, Krommenie, 24-04-2013


SDIV voor een Vox, ik zeg “onverslaanbaar!!”



- Rob -

Reviews

SD IV

Tino Duchateau, Harderwijk, 16-06-2013


Beste Lex, ik kom net thuis, SDIV uitgepakt en in mijn pedalboard aangesloten en op een twin zilverface met reverb. Ik zeg je ik heb de tranen in mijn ogen, ik heb zoveel uitgeprobeerd, lades vol met pedalen maar de SD is ongeëvenaard. Boventonen, laag, twee heerlijke kanalen en de 3 db boost voegt echt iets toe, ik ben werkelijk uit het lood geslagen door het geluid.

De combinatie met de Two Rock (1 kanaal 50 watt studio pro) is ultiem. Te gek hoe de Mid knop reageert op de gain! Ik ben verliefd op Channel 1, open en nergens modder, super hoe een en ander reageert op m'n aanslag. Met groet .....


- Tino -

SD IV

Michiel Roelse, 02-07-2013

Ha Lex,


Dank voor de aanpassing aan de SuperDrive; hij klinkt nog mooier en transparanter dan voorheen. Mijn definitieve setup: Gibson ES347, SuperDrive, TC electromic G system en Ernie Ball volumepedaal, Two Rock. Beste sound ooit!!!


Groeten,


Hoofdredactie het blad de Gitarist


- Michiel Roelse -

SD IV

Bas Schouten, Zwolle, 24-07-2013

Ik heb de gain van de SuperDrive zelden voluit staan, dit voldoet ruimschoots. Heerlijk transparant en wanneer ik dan op kanaal 2 een a pak met mijn pink op de 5 van de E en de B snaar heb ik echt al zo'n Eric Johnson/oude Bonamassa sound, helemaal te gek! Ik heb de SuperDrive live gebruikt op een cleane Marshall plexi 1987X en in de studio op een geleende Two Rock Studio pro 50.


Met groet .....


  1. -- Bas -